|
PEUGEOT DİZEL VE BENZİNLİ ARAÇLARDA OTO BAKIMI |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 Saat 22:41 |
PEUGEOT DİZEL VE BENZİNLİ ARAÇLARDA OTO BAKIMINDA NELER YAPIYORUZ? Aracınızın bakımını yaparken orjinal peugeot parçalarını kullanıyoruz .
AÇIKLAMA1: Dizel araçlar için her 10.000 km de yapılacak işlemler
AÇIKLAMA2: Araç 1.4 HDI , 1.6 HDI ise her 45.000 km mazot filitresi değişir. (Yakıt istasyonunuzun güvenilir olduğunu var sayıyoruz. Eğer aracınız filtre uyarı lambasını yakarsa en kısa zamanda değiştirilmeli) --- Motor yağı, Yağ filitresi, Hava filitresi değişir. --- Her 30.000 km de Buji, Benzin filitresi değişir. --- Her 60.000 km de Şanzıman yağı değişir (Bu özellik benzin ve dizel araçlar için ortak) --- Her 80.000 km Triger kayışı değişir. (Bu özellik benzin ve dizel araçlar için ortak) DİKKAT : İkinci el araç aldığınızda aracın Triger kayışının kaç bin km de değiştiğini sorun.Bilinmiyorsa kesinlikle değiştirin. Düzenleyen hasimayaz - 04 Aralık 2009 Saat 22:44 |
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilgilendirdigin için sağol haşim abi
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
ErkanKurnaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
bilgiler için teşekkürler haşim abi, eline sağlık
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
EminÖNAL
MODERATOR P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkürler haşim abi..
|
|
A3
|
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
herkesin her zaman sorduğu soru. özellikle aracını yeni almış üyelerimiz soruyor. ellerine sağlık Haşim abi.
|
|
FTH
MODERATOR Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Süper bir açıklama olmuş ellerine sağlık
|
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
elenor
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Paylaşım için teşekkürler.
|
|
206 HDİ 1,4
|
|
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
7 aydır triger bagajda bir değiştiremedik yaaa...
|
|
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|
arifziyaar
1. Vites 19 - Kasım - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı arifziyaar
|
haşim bey konunun üstünden epey bi zaman geçmiş ancak ben yeni üye oldugum için mazur görün..ben 2006 model 206 x-design hdi araç aldım 88 binde. suan 93 000 km oldu. triger setini kaç km de deiştirmem gerektigini sormak için birkaç yetkili servis aradim ve 120 000 , 180 000 km gibi değişik cevaplar aldım. forumdada genelde 80- 90 bin km olarak yazilmiş. yetkili servis 850 tl ücret istiyor böyle pahalı bi işlem için km nin bu kadar belirsiz olması tuhaf deilmi?? eger 180 bin km ömrü varsa 850 tl verip 80 bin km de deiştirmek neden? 80 bin km ömrü varsa servis neden 120 bin , 180 bin gibi tutarsız cevaplar veriyor? arac elimizde patlayana kadar beklememizimi istiyorlar???
|
|
2006 x-design 206 hdi şeytankırmızı
1980 - beylikdüzü |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ilk degısım 80 bındır bende oyle bılıyorum daha once degısmıs mı ? onu bılıyormusunuz ? umranıye sanayıde onder oto var ve ıkıtellı ataturk sanayınde peugeot efe onlar yardımcı olacakır fıyat cok geldı bana servısın verdıgı |
|
EminÖNAL
MODERATOR P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
açıklamaları "kullanıma göre değişir" derler ama 180bin diyen servisten şüphe edin.
eğer hiç değişmediyse yakın tarihte değiştirmeniz uygun olur ama garantisi olmayan bir aracın ağır bakımlarının serviste yapıtırılması eğey ağır olur.Aynı işlemi Emrah'ın bahsettiği bizlerce tanınan,bilinen ustalara yaptırmanız neredeyse yarı yarıya fiyat farkı demektir.
|
|
A3
|
|
mabolla
1. Vites 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok iyi...teşekkürler |
|
Baran yıldırım
|
|
badcombatant
1. Vites 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
Bu siteden peugeot hakkında çok fazla bilgi edindim bu şekilde dürüst bilgilendirme yapan ustalara, arkadaşlara, yöneticilere teşekkürler
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
HAŞİM USTAM BU TİRİGER DEĞİŞİMİ FİYATI NEDİR?
BEN 2006 MODEL 206 HDİ ALDIM ARABAM 65000 KM DE ÇOK ANLAMIYPRUM İLK ARABAM İLK DEFA DİZEL KULLANIYORUM ALDIĞIM GÜN 700KM UZUN YOL YAPTIM
2.VİTES DEN 3 E GEÇERKEN ARAÇ SOLA KAYMA YAPIYOR BİDE VİRAJLARDA HİÇ GÜVEN VERMİYOR LASTİKLERDEN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
BİRDE DİREKSİYON SANKİ HİDROLİK DEĞİL
ARACIN ÖZELLİKLERİ 6 YADA 8 TAM BİLMİYORUM HAVA YASTIĞI
ABS
DİGİTAL KLİMA
4 CAM OTOMATİK
AYNALAR OTOMATİK
FAR SENSÖRÜ
YAĞMUR SENSÖRÜ
PARK SENSÖRÜ
|
|
boraburak
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı boraburak
|
merhabalar ben bi 206 Roland Garros modeli araba alıyorum aracı alırken dikkat etmem gereken bi konu varmı arac 120binde hiç tüp takılmamış 2000 model bu km bu araç icin cokmu ve bu aracların sürekli verdiği bi arıza, problem varmı. bana en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim tesekkür ederim
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güzel bir çalışma eline sağlık her arkadaşımıza lazım olacak önemli unsurlar bunlar
|
|
Hüsmen Ağa
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Hüsmen Ağa
|
arkadaşlar merhaba 2006 model peugeot 206 feline 1.4 benzinli aracımız var 49000 kilometrede şu an triger kayışı için bazıları 60000 km de değişir km yi doldurmazsa 5 yılda bir değişir diyorlar. servislere sorduğumuzda da malum onlarda hemen değiştirin diyolar.bi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kullanıma göre değişkenlik gösterir fakat 90-100 bn km arası değiştirilmesi önerilir. benım edindiğim bilgi böyle.
saygılar
|
|
reserpin
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yararlı bir çalışma olmuş teşekkürler
|
|
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Haşim bey çok önemli bir konuda çok iyi bir açıklama yapmışsınız.
Teşekkürler. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |