![]() |
|
307 ses yalıtımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2012 Saat 12:29 |
|
Merhaba arkadaşlar aracın yağ bakımı ve genel kontrollerini yaparken aracın içeri aldığı yol sesi ve tıkırtıları kesmek için ne yapılabilir diye ustayla incelediğimizde arka amartisörlerdeki toz lastiklerinin mil üzerinde gidip gelirken çıkardığı tok sesi fark ettik. Araç stabil yola veya çukura girdiğinde lastiğin sabit kalması için üst körük kısmını silikonla yapıştırdık. Sonuç olumlu arkadan gelen tıtkırtı tamamen kesildi. Yol sesinin kesmek için davlumbazların bitüself denilen ziftli alüminyum plaka ile kaplamayı önerdi. Aklıma yattı. Deneyip görüşlerimi buradan paylşırım.
![]() ![]() ![]() |
||
307 1.6i otm. XT Premium BVA
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dogru ve yerinde bir uygulama. Daha once Metin arkadasimiz da bu problem uzerine deginmisti ve ayni cozum yolunu onermisti. Ben de kendi aracimda bizzat uyguladim. Tesekkurler.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Geçmiş olsun halletmenize sevindim. Sırf bunu bilmediği için arka amortisörleri komple değiştirenler var (:
İyiki önceden fark etmişsiniz.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Ben bu uygulamayı dün gittiğim ustanın yapmasını istedim ancak usta o parçanın çok kısa süre içerisinde tekrar geri düşeceğini belirtip yapmadı. Siz hangi malzeme ile bu uygulamayı stabil bir şekilde gerçekleştirdiniz bana detaylı bilgi verebilecek birileri varsa sevinirim
![]() |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Tekrar geri duserse tekrar yapistirilir ancak dusecegini hic sanmiyorum. Ilk basta biraz temizleyip ondan sonra silikon uygularsaniz dusmez. Benimki hala yerinde, neredeys 1 sene oldu. |
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Bizim usta siyah bi malzeme ile yapıştırmaya çalıştı sonrada bu tutmaz diye bıraktı. Bi de bu silikonu uygulayınca beklemek gerekirmi?
|
||
![]() |
||
|
Siyah malzeme hangisi bilmiyorum ama normal bildigimiz beyaz ya da seffaf silikon isinizi gorur. Silikonu oraya sikin ve elinizle korugu yuvasina itin. Artik biraksaniz da dusmez yerinden ama biraz elinizle tutsaniz daha iyi olabilir. Lastigi sokmenize gerek yok ama calisma alani acilsin diye krikoya alsaniz iyi olur. Düzenleyen koliva - 20 Temmuz 2012 Saat 10:43 |
||
![]() |
||
|
Hazır araba lifte alınmışken gözüme çarptı ondan forumlardaki tavsiye üzerine yaptırayım dedim ama nazlandı usta. Muhtemelen yapıştırmaya çalıştığı şey siyah silikondu
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Bence de kendin yap. Hem kendin yapinca aracini daha cok seversin, baglanirsin ![]() |
||
![]() |
||
tuuncii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2012 Konum: Burhaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
|
kesinlikle tavsiye ediyorum bende denedim on numara oldu.
|
||
Ege mavisi 307 ;)
|
||
![]() |
||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
|
benim araçta hiç yol sesi yok sizde nasıl var ??? acaba kırıkmı davlumbazınız
|
||
![]() |
||
ersan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: 307 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
|
ben de arka amortisorleri degistirdigimde bu uygulamayi yaptim ustadan istedim yapmasini, yok duser tutmaz gerek yok falan dedi, birak kendim yaparim deyip kendim yaptim ve simdi de ne ses geliyor ne de dusuyorlar normal beyaz silikonla yapistirdim oysa cok sinir bozucu bi ses geliyordu oradan
|
||
2005 307 1,4 HDI 70 HP, XR
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ben geçen lifte kaldırıldığında baktım arkalardan bir tanesinin bu durumda olduğunu gördüm. Bir sonraki gidişimde ustaya söyleyeyim mutlaka bakalım mırın kırın edecek mi
![]() ![]() ![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
biraz önce garajda uğraşırken bende yaptım bunu sağa sola bulaştı biraz ama neyse :). kurusun yarın deneme fırsatım olacak yazarım sizlere. bitüselfli malzeme diyoruz ya hep hiç bir yerde bulamadım ben onu. kapı içlerine falan da yapmayı düşünüyorum ama yok. gittig.... 'da arada bir çıkıyor ölçüleri nedir kaç top almak lazım bi bilemedim
|
||
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |