![]() |
|
Atiker LPG - Gaza Geç Geçiş Sorunu ve Çözümü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 Saat 11:46 |
|
Arkadaşlar merhaba.Benim arabam sabah ilk çalıştırmamda en iyi şartlarda ve hava koşullarında bile en az 1 km den önce gaza geçmiyordu ve nerdeyse haftada 40 tl lik benzin alıyordum.Hatta 2 km de anca geçtiğini bilirim.Neyse atikere gidip bi baktırayım dedim.Adam baktı sizin gaza geçiş dereceniz 35 C dedi bunu 30 C yapıcam dedi ama hiçbir etkisi olmadı.Meğerse sorun devirdaim ve termostattaymış.Devirdaim tabiri caizse pas tutmaktan feleğini şaşmış.Ayrıca termostatın 4 yerinden delik açılmış hararet sorununu kaldırmak için.(Yeni aldığım termostat ile hararet sorunu yenileyince 1 delik açarak sorunu aştık.Hararet 92-93 maksimum olmakta.)Termostat 4 delikli olunca malum daima devirdaim olduğu için motor suyu ısınamıyor ve gazın beynine gelen su soğuk olduğu için gaza geçiş süresi uzuyor.Bu sabah ise çok mutlu oldum çünki maksimum 50 metrede (ilk çalıştırma) gaza geçince gözlerime inanamadım.Şimdi ise termostatın delik olmadığı zaman aracın niye hararetli çalıştığını araştırıyorum.Kalorifer peteği,termostat,devirdaim,triger yeni değişti ve radyatör komple iç dış temizlendi.Sanırım sorun motorun içinde su yollarında bir tıkanıklıktan kaynaklanmakta.Gelişmeleri bu başlıktan yazarım arkadaşlar.Herkese kazasız belasız günler diliyorum..
|
||
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yakıtında düşecek geçmiş olsun, benim araçda inanırmısın 8 km sonra gaza geçiyordu, benzin artık belimi bükecekti. yakıt tüketimim 13,5 Litreye kdar çıkmıştı. cem abi sağolsun termostatı değiştirdik birde geçiş ısısını 20 derece düşürdük şimdi soğuk havalarda bile 100-200 metre gitmeden yada aracı çalıştırdığımda 1-2 dakka içinde gaza geçiyor. yakıtımda 13,5 litreden 10,9 a kadar inmişti. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
şehir içi 10.9 gaz mı yakıyor? eğer öyleyse çok iyi ama yol bilgiisayarı 10.9 gösteriyorsa oda idare eder ben tam trafikte 11.5 un altıgına indiremiyorum. şimdi corsa var 0 benzin varken 150 tl lik benzin aldım 400 km gitti 9.2 ltreye geliyor 307den sonra iyi geldi :)
|
||
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
||
![]() |
||
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
Benim yakıt tüketimim daha düşük arkadaşlar.Hiçbirşey değiştirmeden önce kmde 0.15 krş yakıyordu şehiriçi ise 0.185 e kadar çıkmıştı en son.Merzifon-Trabzon arası git gel 1100 km de 180tl yakmıştım üstelik otomatik olmasına rağmen.Kimse inanmamıştı ama gaz fişlerini gösterince herkes şok olmuştu.Bakalım bu sefer ne kadar yakacak? normalde 1 km de ortalama 0.16 krş yakıyosa 100kmde 16 tl yakar bu da demek oluyorki 16 / 2.26 tl = 7litre yakıyor 100km de tabi şehirler arası.
|
||
|
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
100 kmde 7 litre normal bir tüketim, ben 307 ile istanbula Allah ne verdiyse basıp 450 kmde 44 litre yapkmıstım neredeyse 10 litre yapar,dönüşte ise 110-120 civarı geldim 28 litre yakmıstı. 7 litreye falan geliyor oda.
|
||
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
||
![]() |
||
|
evet fabrika verilerinde de ortalama tüketim 6.9lt olarak gözüküyor yani sorunsuz bir yakıt harcaması var diyebiliriz.
|
||
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
kışın 10,9 benzin 11,5 lpg tüketimine indi. daha önce 14,5 du termostat arızalı iken.
yazın da 9,8 e kadar indi benzin lpg de 10,5-11 litre arasına indi. iki hafta önce açık hava filtresi taktım, normal kullandım ve 35.86 litrelik lpg ile şehir içi 351 km yol yaptım. yani 100 km de 10,2 litre lpg yakmışım.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Ben 10 derece yaptım çalıştırırken benzinde çalıştırıyor , uygun gördümmü lpg alıyorum . Mesela sabah aracı benzinde çalıştırıyor park yerinden çıkıyorum , vitese atıp düz gideceğim alanı bulunca lpg ye geciriyorum bu düzlükte arac ilerlerken ısınıyor( düzlüğü bulmadan lpgye gecirince kalkışta stop ediyor ) benzin harcaması olarak rahat ediyorum
![]() |
||
![]() |
||
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
termostata delik acan ustanin, kafasinda da delik oldugundan hic süphem yok
![]() |
||
![]() |
||
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
ama hocam zaten önceki termostatta delikti ve hararet sorununu bir türlü çözememiştik tek yol yine eski usül kalmıştı.peki sebep ne olabiliki hararet yapması için? herşey değişti sadece borular kaldı. |
||
|
||
![]() |
||
|
termostatta delik olmaz ki, daha öncede bahsettiğim gibi sürekli motoru sıcak tutar, delik olursa suyun önünü kesemez motorda ısınamaz, orjinal termostat takamdın mı
içindeki cıva sayesinde ayarlandığı sıcaklığa ulaştığında cıva kapağı iter ve suyun önü açılır soğuyunca da yay kapağı geri iterek suyun önünü kapatır.
![]() delik nedir anlamadım acaba başka bişeyden mi bahsediyorsun
|
||
||
![]() |
||
|
metin hoca anlatamadım.eski termostatı eski sahibi delmiş tabiki delik olmaz termostatta.ama 4 delik açmıştı ve kalorifer ısıtmadığı gibi gaza da çok geç geçiyordu.(biz yeni sıfır termostat hararet yaptığı için tek delik açtık)şimdi kalorifer süper gazda 200 metrede geçiyo ama mesela uzun yolda basınca 100 e dayanıyo ama tam 100 olmuyo.böyle kullansak sorun olur mu? ayrıca orjinal dediğin termostat benden çıkan termostatın aynısı.ben sıfır alırken şase numarası ile aldım ve senin resimdekinden çok farklı.motora giden taraf uzun sert plastikle kaplı ve metal olan aksam daha bi geniş sanki.yanlız su ile yapıyorum bu işlemi antifriz koysam farkeder mi?
![]() Düzenleyen assat76 - 13 Ekim 2011 Saat 14:08 |
||
|
||
![]() |
||
|
termostat linki aşşağıda.89 dereceymiş.yani 89 da açılıyor.
http://www.parcayedek.com/7802-peugeot-206-termostat-89c-vernet-orj-1336-q1.html |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |