![]() |
|
triptonik 206'ım kalkışta seri değil? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 Saat 22:09 |
||
2004 model triptonik vites 206 sahibiyim. araç kalkarken ayağımı frenden çektiğimde çok aşırı yavaş hareket ediyor ve gazı çok vermedikçe seri bir şekilde kalkmıyor.daha önce 2001 model otomatik vites kullandım o çok daha seri kalkıyordu.sizce araçta sorun varmı?eğer varsa sebebi nedir?
birde çok yakıyor şehiriçi %13, şehirlerarası %8 yakıyor,araç 1.4
bujiler-filtreler hepsi değişti yinede aynı yakıyor....
|
|||
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
|||
![]() |
|||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kardeşim konuyu güncel tut bilgili arkadaşlar dönecektir sana peki bu sorunla ilgili herhangi bir ustaya-servise gösterdin mi arabayı
|
|||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|||
![]() |
|||
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
göstermedim işin aslı, aslında bu modeli kullananlardan bir bilgi almak istedim.gaz kelebeğini temizletmek işe yararmı diye düşünüyorum acaba? |
|||
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
5 derecelik bir rampada ayağını frenden kaldırıp geriye kayıp kaymadığını yazman mümkün mü? birde aracın KM sini yazarsan iyi olur.
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
otomatiklerde sakın ani kalkış yapma şanzımanı eline alırsın benimde otomatik bi usta öle demişti şanzuman dağılıyomuş
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|||
![]() |
|||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
yok öle bişey benim 2004 model 307 sw var..Triptonik..zaman zaman ani kalkışlarda deneme yapıyorum..süper maşallah..Şanzumanı servise götür teste çıksınlar..Ben öle yaptım...bir sorunda çıkmadı
|
|||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
selenoit valfler de bi sorun olabilir basıncı iyi veremediğinden dolayı
|
|||
![]() |
|||
||
selenoid valfler ve şansıman yağı yeni değişti,güncellemeleri yapıldı.
aracı rampada park ettiğimde vitesi park moduna aldıktan sonra ayağımı frenden çektim.az biraz geri gitti.burundan aşağı park ettim bu sefer öne az bişey gitti.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
birde aracın kmsi 98000
|
|||
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
o hareketi sakın yapma yani park moduna alınca freni bırakıp aracın yükünü şanzımana yükleme. park modunda lastikleri turan tırnaklar kırılırsa araç hareket eder.
en güzeli ve mantıklısı aracı "n konumuna getircen el frenini çekicen, freni bıraktıkdan sonra park moduna alıcaksın. ozaman aracın yükü şanzımana değil el frenine biner.
parka alıp freni bıraktığında aracın biraz hareket etmesi normaldir.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
||
|
|||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Aklımada gelmişti ![]() Birde inşaallah kırmızı yağ koymamışlardır şanzıman şimdi aklıma geldi bak.Serviste değiştiyse sorun yok Mobil koymuşlardır özel serviste değiştiyse %99 kırmızı ATF dir
![]() Düzenleyen monur - 25 Mayıs 2011 Saat 15:32 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
pekı mobıl ne renk??? bu soyledıgın mobıl LT 71141 mı yoksa ATF 320 mı?
|
|||
![]() |
|||
||
valla serviste 19 nisanda selenoid valfler ve yağ değişti.yağ kırmızıydı ve total markaydı.
|
|||
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
||
http://www.uzmantv.com/otomatik-vitesli-araclarda-kalkista-nelere-dikkat-edilmeli
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
||
paylaşımın için teşekkür ederim...
|
|||
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
onur abi böyle dedin de aklıma geldi.
geçen ışıklarda bekliyorum yaklaşık 15-20 derecelik bir yokuştu, arabada 3 kişiyiz freni bıraktım bırak geri kaydırmayı ileri hafif hafif yürümeye başladı (:
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
||
evt bu iyiye işarettir. arac dogru olanı yapıyor.
ayrıca bendede 1,4 otomatik 206 var tam otomatik..
gazı dipledigimde cok seri oluyor..
onun dısında cok sakin kalkıyor ve gec hızlanıyor.
ama ben cok memnunum
|
|||
![]() |
|||
||
Sarı renkte Cem,aynen yazdığın gibi Mobil LT71141.Eskiden ESSO (Amerikan) LT71141 adında Türkiye ye ithal ediliyordu ve servisler bunu kullandığı gibi şanzımanın ilk banttan çıktıktan sonrasında içine konulan yağdır.Sonradan ne oldu bilmiyorum ESSO nun ithalatı durdu Türkiye için.Fakat Mobil firması ESSO dan aldığı yağı kendi markasıyla ithal etmeye başladı.Özelliği tam sentetik ve ısıya karşı daha mukavemetli olmasıdır. AL4 ler bu konuda çok nazlıdır ve içinden ne yağ çıkarsa aynısını koymak zorundasın.Mesela şanzıman revizyon oldu,içi ve Tork Konverter tamamen temizlendi ve içine ELF ATF kondu.Ondan sonrada içine konan yağın aynısını koyman lazım ki kimyasallarından dolayı tepkime yapmasın.İşte benim forumda hep anlatmak istediğim buydu bu lanet şanzımanlar sınıfının en iyileri ve kolay kolay arıza yapmazlar.Bilinçsiz tüketici ve ustaların elinde harab olurlar. Sonrasında da otomatik şanzıman alınmaz,otomatik şanzıman kötüdür,otomatik şanzıman üzer vs.vs. diye yazar dururuz.Normal şartlar da düz şanzımana göre bakım maliyetleri daha düşüktür,usulene uygun kullanırsa 200-300 bin km sadece balatalarını değiştirerek hiç bir revizyon gerektirmez. Sözün özü,performans arayanlar otomatik vitesi düşünmesin,hep dip gaz yapacaklar,ani kalkış,patinaj çektirecekler yine otomatik şanzımanı akıllarından bile geçirmesin derim.Otomatik şanzımanı konfora önem verenler,rahatına düşkün olar,limitleri dahilinde kullanacaklara tavsiye ederim. Otomatik aracım var fakat performanslı kullanmak isterim derseniz o zaman sabırlı olun ve aracınızın vitesi 2 ye attıktan sonra istediğiniz şekilde limitlerini zorlasın. aaa yok illa otomatik olacak ama performansı da olsun diyenler için de AL4 size göre değil bunun için Amerikan araçlarına yönelin,yada elektronik devre içermeyen otomatikleri düşünsün. ![]() Umarım bu yazımla ukalalık etmemişimdir.Sürç-i lisan ettiysem affola..
|
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |