![]() |
|
yakıt ibresi hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
EMREJOY ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 Saat 08:33 |
merhaba
yakıt ibremde sanırım problem var dün akşam ışık yanarken 20 tl benzin aldım ışık sönmedi önemsemedim yaklaşık 5 km yol yaptım bu sabah işe giderken 20 tl daha yakıt aldım ışık yine sönmedi ibre yerinden oynamadı bile problem var gibi geldi ve 10 tl daha benzin aldım üzerine ışık hala yanıyor sanırım problem var nasıl bir çözüm bulabilirim ve problem nerde olabilir yoksa aldığım benzin azmı geldi normalde 25 tl benzin alınca ışık sönüyordu? parça parça almak tan kaynaklanmış olabilirmi ? |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oncelikle forumda yeni kullanicilarin kendilerini tanitabilecegi "UYELERIMIZI TANIYALIM" basligi var. Bir ugrarsaniz guzel olur. Aracinizda problem yok hersey normal. Gecenlerde de forumda bahsi gecmisti. 7 litre altinda yakit aldiginizda ibre degismez cunku o kadarlik degisimi algilamiyor hic yakit alinmamis gibi farzediyor. Bir seferde 7 litre uzeri yakit aldiginizda degistigini goreceksiniz. Düzenleyen koliva - 28 Ocak 2011 Saat 08:45 |
|
![]() |
|
EMREJOY ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
cevap için teşekkürler öğlen 7 litre benzin alalım, umarım söylediğiniz gibi herşey normaldir cvp için teşekkürler...saat 1 gibi gelişmeler hakkında bilgi veririm:)
bu arada söylediğiniz bölüme bir uğrayalım saygılar...
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kendinizi tanıtamadan kimseden cevap alamssınız teşekküler
1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: |
|
![]() |
|
elnino35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
alakası yok arkdaşım benim arabada 20 tl benzin alınca ışıgım sönüyor sen git bi baktır . şamandra sorun olabilir belki . Genelde benzin ışığı yandıktan sonra ve bilgisayarda gösterilen son kmye kadar gittikten sonra benzin ibresi düzeliyor. Sadece bir kere düzelmedi ve epey bir zaman benzin gösterge ışığı sönmedi sonrasında bende benzin alarak durumu düzelttim.
|
|
Peugeot 206 forover.
|
|
![]() |
|
henüz fırsatım olmadı yoğunluktan fırsat bulamadım ama eve dönüşte ilk benzinciye girip benzini aldıktan sonra heyecanla kontağı çevirecem :) umarım problem yoktur.. zaten benzine zor yetişiyoruz birde bu tip uyduruk masraflarla karşılaşmayız cevap için teşekkürler...
bu arada elnino35 tam ne demek istediğini anlamadım benzini sonuna kadar bitirip öyle mi almalıyım?
|
|
![]() |
|
elnino35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
evet ölede denilebiilir ama sorun dewam ederse İbrede ya elektronik bi arıza vardır veya benzin depondaki şamandırayla alakalı bi problem vardır. Şamandıra benzin yüklediginde ibrenin kalkmasını saglarki inş. öle bi problem yoktur biras pahalıya patlar . elektronik bi arıza varsa sigortadır büyük ihtimal geçen bi arkdaşımın paliosundada böle bi problem vardı 10 tl ye yaptırdık . sen en iyisi benzini bi at bakalım düzelmesse dedigim şeyler göz önüne al .
|
|
Peugeot 206 forover.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bu konuyu daha öncede açtık forumda bulabilirsiniz. peugeot ve fransız malı renault ve citroen araçların şamandıraları elektronikdir. sadece benzin alındığında değişikliği beyine iletir ve beyin gaza basma şekliniz ve gittiğiniz hıza göre yakıtı hesaplar ve ibreyi ona göre düşürür. şamandıra sadece benzin alındığında ölçer birdaha ölçmez.
eğer 7 lt' den an alırsan değişiklik olmadığını düşünür ve beyine yeni değişikliği iletmez ve ibre hiç benzin almamış gibi kaldığı yerden düşmeye devam eder.
örneğin 20 tl lik benzin aldığında 20TL :3,94 (benzinin litre fiyatı) = 5,08 LT benzin yapar şamandıra algılamaz.
senin en az 3,94x7= 27,58 TL lik benzin alman lazım. günümüz fiyatlarında.
buna bağlı olarak 5 kere 20 tl lik benzin alsan bile ibre oynamaz, ama 1 kerede 30 tl lik alırsan mevcut hacmi gösterir. tecrübeyle denenmiştir. saygılarımla.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Yazdıgın bilgilere saygı duyuyorum ama bi konuda belirtmen isterimki benim 206 xr modelinde 30 tl 20 tl farketmiyo 10 tl bile alsam o ibre yerinden oynuyo bizde test ettik onayladık. |
|
Peugeot 206 forover.
|
|
![]() |
|
Fazla teknik bilgilere aldırma yani demek istedigim .. ;)
|
|
Peugeot 206 forover.
|
|
![]() |
|
ewet arkadaşlar değerli yorumlar için teşekkür ederim..
iş çıkışı ilk benzinciye girdim ve 40 tl benzin aldım dediğiniz gibi ibre nerdeyse yarıya dayandı problem yok buda değişik bir deneyim oldu benim için ilginize çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Demekki 7 lt. olayi sizin aracta tutuyor.
|
|
![]() |
|
TURAN61 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Nisan - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2010 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
+1 aynen katılıyorum..ama 7 lıtre mı tam bılmıyorum |
|
2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327
05073069083 KDC! Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor.. |
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Bende 8 lt diye duymuştum ama
![]() |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
307 ler için 7 litre alman lazım en az. senin ettiğin idda doğru olabilir çünkü bizim 307 lerin deposu 60 litre, senin 206'ın ise 50 litre.
bizde en az 7 litreye duyarlı ise seninkinde de taş çatlasa 4-5 litredir, bu yüzden 20 tl lik aldığında ibrenin oynaması normal.
ayrıca;
bir başka arkadaşımın tecrübelerine dayanarak söylüyorum, yarım depodan fazla olduğunda 10 tl bile alsan değişikliği göserir. (lpg li araçlarda ibre düştüğü zaman yarım deponun üzerinde benzin varsa stop edip çalıştırdığımızda ibre eski haline geliyor).
konuyu açan arkadaş zaten 20 tl lik aldığı halde ibrenin yükselmediğini bildirdi ve sizin önerdiğiniz çözümden farklı olarak herkezin bildiği gibi "teknik olarak" 1 seferde 7 litreden fazla aldığı için bir kez daha test edilerek pekiştirilmiştir.
sorun halledilmiş olup konu kapanmıştır.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
aynı sorun bendede vardı daha once yazmıstık 307 lerde bu 7 lt olayı dogru arkadaslar 7lt altında algılamıyor dıger arkadasların dedıgı gıbı
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Arkadaşlar sizler şanslı olmalısınız ki 7 ve üstü benzin aldığınızda benzin göstergeniz nankörlük etmeyip düzgün çalışıyor, Benim 206xt yi aldım alalı benzin göstergesi hala kırmızı yanıyor. bunun çözümü için yaptıklarımı anlatayım: 1.si araç göztepe de bilgisayar yardımı ile tamirci usta şamandırayı söküp temizleyip geri takarak beyni sıfırladı benzin ibresi birkreliğine depoyu tam gösterdi zaten depo da fuldu 2. depoyu fulledğimde gösterge yerinden kıpırdamadı kırmızı yanmaya devam etti. 2.si aracım benim yolda bıraktı çekiciyle kartal sanai de özel peugeot servisinde şamanranın hortumu çıktığını gördük kelepçe ile bağladık fakat uzun yola gideceğmden gidip yeni şamandra aldım orjinali 450 olduğundan 250 tl ye ispanyol malı yan sanayi aldım sonuç düzelmedi, 3.sü ılıcak peugeot yetkili servise gittim depoyu fulleyip araca reset çektiler göstergem 2. kez ful gösterdi yani benzini algılamıştı. depo yarıya indiğinde tekrar fullememe rağmen ibre yerinden oynamadı bi daha yükselmemek üzere kırmızı yanıyor hala. servis şamanrayı değiştirmemiz lazım diyorlar ama bana inandırıcı gelmedi yeni değiştim dedim yan sanayidir ondandır dediler zaten öle denem tahtası olacak bi parça deil fiyat 450 tl. yan sanayi ile orjinalı arasında hiçbir fark yok zaten üzerinden çıkan şamanrayı inceledim üzernde en orjinalı ile fark yaratacak hiçbir elektronik beyin yok. Arkadaşlar sizce sorun nedir bilen var mı?? |
|
![]() |
|
Merhaba, 206 larin BSI(beyin) yazilimlarinda bu konuda hakkinda problem oldugunu okumustum. Sorunun bir ust versiyon yazilim atmakla cozuldugunu de okumustum. BSI sifirlamakla yeni yazilim atmak farkli seyler. Sorununuz yazilimsal olabilir. Eger sorunun yazilim hatasi olmadigina eminseniz o zaman su diyeceklerim ariza tespitinde bulunurken size yardimci olabilir. Benzin pompasi arka koltugun altindadir. Ulasmak icin arka koltugu sokmeniz gerek. Sonra pompanin ustundeki kapak gibi aksami da sokun. Bunun altinda 2 tane hortumun oldugunu (biri gidis biri gelis) ve hemen yaninda da elektrik baglantisi icin soket oldugunu goreceksiniz. Soketi cikarin. Simdi diyelim elinizde cikarttiginiz soket var. Buradan sonraki islem icin 60 ile 260 ohm arasinda degere sahip olan bir direnc bulmaniz gerek. Bu direnci soketin 5 ve 6. pinlerine yerlestirin ve sonrasinda aracin kontagini cevirin. Bagladiginiz direncin degerine bagli olarak ibrenin oynamasi gerek. Ornegin, 160 ohm luk bir direnc baglarsaniz yakitin gosterge panelinde yarida oldugunu gormeniz gerek. Eger ibre oynuyorsa o zaman tankin icerisindeki aksamda bozukluk var. Eger ibrede oynama olmuyorsa o zaman muhtemelen gosterge panelinde ariza var. Panelde olan sorunlarda, hemen paneli degistirmek yerine ilk once tanktan panele giden kablolarda bir sorun varmi test edilir. Umarim yardimci olabilmisimdir. Düzenleyen koliva - 30 Ocak 2011 Saat 09:06 |
|
![]() |
|
koliva arkadaşımız lpg li araçların kullandığı modülün görevini yapan maliyeti ucuz bir yöntemden bahsetmiş. eğer bu şekilde yapabilirsen olur ama yapamam dersen lpg li araçların kullandığı modül vardır, araç lpg de giderken benzin ibresi düşer ve her kontağı kapatıp açtığında mevcut benzini gösterir yine seyir halinde düşmeye başlar. sen koliva arkadaşımızın dediği şekli yapamazsan modülü bul tak dene sorunu bulmana yardımcı olur . |
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
çok teşekkür ediyorum en kısa zaman da 160 ohm lik direncle test edeceğim sonucu yazacağım 5. ve 6. pinler yanılmıyorsam direkt şamandradan gelen 2 kaplonun devamı olmalı . modül hakkın da söyleyeceklerim ise pek tavside bulunulmadı araştırdığım kadarıyla fiyat ı 200tl civarın da beyne zararı olduğunu sölemişlerdi(yanlış bilgilendirildiysem özür quiet_20 kardeş).
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |