|
LPG Ve Benzin Sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
bodrum7
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2010 Saat 20:47 |
Arkadaşlar aracım tüplü, içinde yarım depodan bir çizgi az civarda benzin vardı 20 gün önce, bugünlerde devamlı fuel low uyarısı verdiği için ilk olarak 5 tl lik benzin aldım fakat benzin ibresi yükselmedi hemen ardından 10 tl lik benzin daha aldım ama yine ibrede hiç hareket olmadı hala aracı çalıştırdığımda fuel low uayarısı veriyor 20-25 gün içersinde lpg li bir araçta bu kadar benzin azalması olabilirmi yoksa araç benzin alındığını algılamamış olabilirmi? Çünkü daha önce 10 tl lik bir benzin aldığımda benzin ibresi normal yerine geliyordu.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba kardeş eger lpg sralı sistemse ilk çalıştmada benzinde çalışıyor daha sora otamatik olarak tüpe geçiyor belki bu yüzdendir ama yinede net bilgi sahibi değilim
|
|
tayfunyesilyurt
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tayfunyesilyurt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
bu konuda forumdan okuduğum kadarıyla, benzin ibresi lpgli araçlarda aracın tekerleğinin aldığı yol ile değişmekte imiş. Yani siz depoyu doldursanızda, lpg ile yol alırken, benzin ibresi alınan kilometreye oranla düşüyormuş. Naçizane yorumum budur.
Selamlar
|
|
Peugeot 307 1.4 Hdi
|
|
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
katılıyorum benzin ibresi şamadıradan olmuyor sorun ondan yoksa ilk çalıştırma ile o kadar yakmaz ustalar bir yorum yapsın ne diyecekler bakalım ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
serkan.ist
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
|
Araç yeni bir modelse ve yol bilgisayarı km ye oranlıysa bilemiyorum. Ama lpg de bende böyle bir durum yok. Sanırım klasik bir şamandra problemi bu. Bazen depoyu fulleyince düzeliyor.
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
trtolgi
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
meraba benim aracta lpg li.aynı sorun bendede olmustu .10 liralık aldım halen kırmızı yanıyor sonra sizin gibi 5 liralık daha ama yine aynı.sonra 20 liralık aldım sorun hallolmustu.size tavsiyem 3 depoda 20 liralık benzin almanız.kazasız belasız günler dilerim
|
|
bodrum7
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tesekkur ederim cevaplar icin bide 20 tl lik benzin alayim bakalim ne olacak.
|
|
bodrum7
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet 20 tl lik benzin alınca ibre yerine geldi demekki en az 20 tl lik almak gerek, daha önce 10 tlik alıncada işe yaramıştı ama bu sefer olmadı, 20 tl lik benzin demekki kendine getiriyor.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu olay daha yenı model pug larda yasanıyor. cok normal bır durum bırcok 307 sahıbı aynı durumu yasıyor. bazı 206lardada aynı durum soz konusu. aracın tekerlek donusunden dolayı benzın gostergesı azalmaya devam edıyor. fakat benzın ıcerde duruyor. bır yere gıtmıyorkı:) cok konusuldu zaten bu konu...
|
|
selçukcivelek
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
|
Sayın üyeler tamam ekonomi amacıyla tüp taktırdınız ama kulanmış olduğunuz sistem sıralı sistemse aracın motoru ısınana kadar benzinde çalışmakta ondan sonra lpg geçiş gerçekleşiyo otomatik olarak bunun amacıda motorun ömrünü uzatmak yane arada sıvı yakıt veriyosunuz ama size tavsiyem deponuzu çeyrek depodan aşağıya düşürmeyin belirli zamandan sonra araçlarda istemdışıda olsa depo pislik topluyor 5 10 tl lik benzinlerdede araç bu pislikleride yakmaya çalışıyor zamanlada sorunlar açığa çıkıyo kesinlikle tavsiye etmiyorum saten benzin fiyatlarının maşallahı var 5 ve 10 tl lik benzin nekadar olabilirki nacizane fikrin hayırlı forumlar....
|
|
Peugeot 307 Sw Premıum...
|
|
behzat
2. Vites Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yarım depo her zaman olması lazım ben hep üstüne ekliyorum ozaman ibre hep doğru gösteriyor.
|
|
HAK GELDİ BATIL KAYBOLDU
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen bende öyle yapıyorum sürekli yarım deponun üstüne ekliyorum ve aracı yokuş bir yerde bırakıp stop edip tekrar çalıştırdığınızda lpg yüzünden inen ibre düzeliyor bügün sungurlu çoruma gittim 390kmde 45lira lpg yaktı yani 15 kuruş sonuç beni çok mutlu etti
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hesapta bır yanlıslık mı var nedır? 390 km demıssın 45 tl yı bolersen 11.5 kurusa denk gelıyor. kendınde 15 kurus dedıgıne gore 290 km dıyecektın herhalde dıye dusundum:)
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet 11.5 kuruş 390km yanlış yazmışım makinadan küsaratı yanlış görmüşüm pardon eski aracım 20 kuruşun altına düşmezdi bu rakamlar güzel tabi 90 100 arası gittim pedalı okşadım resmen klima full açıktı Düzenleyen 06BAHO - 19 Haziran 2010 Saat 22:32 |
|
muhlisoz
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yau benim araçla geçenlerde 300 kmlik bi yola çıktım ayağımı gazdan hiç çekmeden gittim tam 86 liralık benzin yaktı bende mi gaz taktırsam napsam pahalı olmaya başladı..
|
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
45 lirayla 390 inanılmaz gerçekten. 11.5 çok iyi. demek klimada kapalı olsaydı 10 kuruş yakcaktı
|
|
bodrum7
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet ya çok iyi yakmış aracınız benimki 21-22 kr yakıyor km de.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yalnız acık soyleyeyım. 11.5 kurus bana gore pek mantıklı degıl. cunku lpg yı 1.94 ten hesap edersek 100 km de 5.9 lt ye tekabul eder. sen benzınle gıtsen 100 km de 6 lt ye anca dusersın yanı. lpg daha fazla tukenmek zorunda. lpg ıle bence pek mumkun degıl... hemde klima tam acıkken bıraz ılgınc:) bıryerde yanlıslık var bence. ama ıddıa etmıyorum yanı. Düzenleyen cecoli - 20 Haziran 2010 Saat 22:00 |
|
BAHTİYAR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
lpg 1.78opet aygaz euro lpg şehiriçinde 22 kuruş yakıyor en fazla genelde 20kuruş şehiriçi bende şaşırdım ama fişleri gösterebilirim sabah depoda gaz vardı 26lira aldı fulledim kmyi 0ladım akşam ankara girişinde aldım tam 44.96lira aldı km sayacı 389idi gazı ankaradaki opetten aldım 1.78 litresi
Düzenleyen 06BAHO - 22 Haziran 2010 Saat 11:22 |
|
BAHTİYAR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yarın antalya kaşa gidicem yaklaşık 700km ölçümleri söylerim ama yanlış çıkar çünkü lpg orda 2.00tl burda 1.78 yola çıkacağım için akşam fulledim şehir içi 200km 46lira lpg 23kuruş(seri kullanırım kırmızıda fırlarım) uzun bir süre nete giremiyebilirim kendinize iyi bakın görüşmek üzre
Düzenleyen 06BAHO - 22 Haziran 2010 Saat 22:36 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |